2024. április 25. 19:40

KezdőlapWRCKifogott a Kuopio Rally a WRC versenyzőkön

Kifogott a Kuopio Rally a WRC versenyzőkön

-

Esapekka Lappi és Takamoto Katsuta is a Kuopio Rallyn szeretett volna készülni a Svéd Rallyra, azonban mindkét versenyző bajba került a finn bajnokin. 

Amíg Ott Tanak nyerni tudott az észt Otepaa Rallyn, addig Esapekka Lappi csupán a 31. Helyen ért célba a hibrid Hyundaijal, míg Takamoto Katsuta már a célt sem látta meg a Toyotával a finn Kuopio Rallyn. 

Lappi már a verseny elején gyorsabb volt japán riválisánál, azonban Katsuta a verseny ötödik szakaszán végzetes hibát követett el, amikor a nagy hóba csúszott, ahonnan ugyan több perc elvesztésével még ki tudott jönni, azonban a következő szakasz előtt kiállni kényszerült, mivel a Yarisból a víz is el kezdett szivárogni. 

Esapekka Lappi öröme sem lehetett teljes, hiszen az utolsó előtti szakaszon ő is kicsúszott a nagy hóba, azonban 11 perc elvesztésével ő tudta folytatni és célba tudott érni a Hyundaijal. 

Katsuta a kiesés ellenére is jónak érezte a felkészülést a Svéd Rallyra. 

“Sajnos a célba nem sikerült érni, de összességében jó felkészülést biztosított a verseny, nagyszerű utakon” – írta a japán versenyző a közösségi oldalán. 

“Igyekeztünk ma keresni a határokat, és egy alkalommal későn fékeztem – mesélte Lappi a verseny után a baleset okát. – Láthattuk, hogy miként viselkedik az autó olyan utakon, ahol még korábban egyszer sem jártunk. Sikerült az autó beállítását is javítani, így összességében jól szolgálta a felkészülést a verseny.” 

A Kuopio Rallyt végül Jari Huttunen nyerte régi fejlesztésű Skodával mindössze 2.1 másodperc előnnyel Juha Salo és 13 másodperccel Teemu Asunmaa előtt, akik Evó Fabiával indultak. 

Friss