2024. április 25. 18:23

KezdőlapWRCRovanpera nyerni megy Svédországba

Rovanpera nyerni megy Svédországba

-

Miután karrierje legjobb Montés eredményét érte el, Svédországba már nyerni érkezik Kalle Rovanpera. 

A 2022-es világbajnok, Kalle Rovanpera karrierje legjobb Montés eredményével zárt a szezonnyitón, a WRC második versenyén pedig egyértelműen a győzelem lesz a célja. 

“Jó érzés volt erős eredménnyel, komoly pontokkal kezdeni a szezont a Monte-Carlo Rallyn – mondta Kalle Rovanpera. – Szeretnénk hasonló formában folytatni Svédországban is. Mindig örülök, ha szöges gumin, hópartok között vezethetek. Tavaly jó eredményt értünk el ezen a versenyen, amit szeretnénk megismételni, azonban ezúttal sem lesz könnyű elsőként indulni a nyitó napon. A verseny előtti tesztet jeges úton, jó körülmények között teljesítettük, ezért hasonló feltételekben bízunk a versenyen is. Jeges úton kisebb lehet a hátrány elsőként indulva, ezért ebben reménykedünk.” 

A 22 éves versenyző eddig csupán háromszor indult a svéd versenyen, azonban 2020-ban itt szerezte első dobogós eredményét, majd tavaly már nyerni tudott. 

A Svéd Rallyn idén 18 szakasz és 301.18 km versenytáv vár a mezőnyre. Az időjárás-előrejelzés szerint éjjel mínusz 5, míg nappal nulla fok körüli hőmérséklet várható Umea környékén, így tökéletes körülmények között vezethetnek a versenyzők. 

Friss