2024. március 29. 05:47

KezdőlapWRCKatsuta: A csapat sosem helyezett nyomás alá

Katsuta: A csapat sosem helyezett nyomás alá

-

Takamoto Katsuta idén a Toyota Gazoo Racing fő csapatában versenyez, azonban a japán gyártó továbbra sem helyezi nyomás alá, csak a saját feladatára kell, hogy figyeljen. 

Takamoto Katsuta először a Svéd Rallyn lesz jogosult arra, hogy gyártói pontokat szerezzen a Toyota fő csapata számára, azonban emiatt a japán gyártó nem helyezi nyomás alá. 

“Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem érzek nyomást a Svéd Rally előtt – mondta a japán versenyző a Dirtfishnek. – Ez azonban sokkal inkább kellemes nyomás, ami segít a saját feladatomra koncentrálni. A csapat sosem helyezett nyomás alá, mindig azt mondják, hogy csak a saját versenyemre koncentráljak, és akkor minden rendben lesz.” 

A Svéd Rally eddig Taka jó versenyei közé tartozott, hiszen tavaly is negyedik helyen ért célba, míg 2018-ban a Tommi Makinen Racing Ford Fiesta R5-sével első WRC2-es győzelmét szerezte a havas rallyn. 

Arra a kérdésre, hogy milyen eredményre számít idén, Katsuta nem tudott egyértelmű választ adni. 

“A tavalyi verseny elején küzdöttem, aztán később már sikerült javulni, így magabiztosan várom az idei Svéd Rallyt. Egy év alatt sok minden változott, így nem tudom mire lesz jó a tempóm, de az autó biztosan jól fog működni.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss