2024. április 25. 20:58

KezdőlapWRC200-zal a havon - így készült Veiby a Svéd Rallyra

200-zal a havon – így készült Veiby a Svéd Rallyra

-

Ole Christian Veiby a hétvégén, február 4-én, a Lima Rallyn nyújtott domináns teljesítménnyel zárta le a felkészülését a Svéd Rallyra. A tempó már megvolt a havon…

Veiby három rallyn vett részt az elmúlt hetekben, hogy alaposan felkészüljön, mielőtt elindul a Svéd Rallyn. A Kristoffersson Motorsport által felkészített Volkswagen Polo GTI R5-tel induló 26 éves versenyző – akinek a korábbi WRC dobogós, Torstein Eriksen navigál – tudta, hogy a két norvég verseny után a svédországi Lima Rally az eddigi legnehezebb kihívása lesz.

Az eddig ismeretlen pályák mellett az olyan neves ellenfelek is megnehezítették Veiby dolgát, mint P-G Andersson, Fredrik Ahlin és Patrik Flodin. Annak ellenére, hogy ő volt az egyetlen „nem helyi” a versenyen, Veiby azonnal megmutatta, hogy hogyan képzeli az alapos felkészülést a WRC futamra.

Kezdésnek leggyorsabb volt az első szakaszon, a dalasi erdőkben. „Szerintem P-G kicsit meglepődött, hogy ott előtte vagyunk” – mondta Veiby, aztán több mint 40 másodpercre növelte előnyét a második szakasz végére. A harmadik gyorsaságin a bepárásodott szélvédője kissé hátráltatta, de utána újabb győzelmekkel növelte előnyét, hogy végül majdnem egy perccel nyerje a versenyt.

A tempó pedig eszeveszett volt, kis hiján 200 km/h-val száguldottak a havas pályán.

„A verseny mindig kiélezett egy nemzeti bajnokságban. Azért mentem oda, hogy legyőzzem a svédeket. Minden a tervek szerint ment, és az együttműködés Torsteinnel az első métertől hibátlan volt. Korábban sokszor versenyeztünk egymással, de soha nem ültünk egy autóban. Nagyon tapasztalt, és mindenhez sasszeme van. Nélküle, és az egész csapat munkája nélkül ez a győzelem nem jöhetett volna létre, ami csak azt bizonyítja, mennyire fontos, hogy megfelelő emberek legyenek körülötted” – mondta Veiby.

Veiby
foto: Kristoffersson Motorsport

„Fontos volt egy jó utolsó futam a Svéd Rally előtt, és néhány szakasz nagyon gyors volt, ami Umeaban is így lesz néhány pályán. A gyorsaságik fantasztikusak voltak, és elsőként indulva, nagyon szórakoztató volt autózni a tökéletes téli körülmények között. Mindig jó nyerni – ez jó érzéssel tölt el a következő versenyek előtt.”

Utolsó főpróbát követően Veiby teljes mértékben arra összpontosít, hogy megismételje 2019-es WRC2-es győzelmét a Svéd Rallyn, amely csütörtök este kezdődik.

Veiby
foto: Kristoffersson Motorsport

 

 

Friss