2024. március 19. 08:14
KezdőlapWRCMillener: Idén bajnoki címért indulunk a Rally2-es autóval

Millener: Idén bajnoki címért indulunk a Rally2-es autóval

-

Richard Millener, az M-Sport csapatvezetője szerint csupán némi finomhangolással ismét versenyképessé lehet tenni a Ford Fiesta Rally2-t. 

A Monte-Carlo Rallyn Adrien Fourmaux az ötödik, míg Grégoire Munster a nyolcadik helyen zárt a WRC2-ben a Rally2-es Ford Fiestával. 

Az eredmény tehát egy nehéz versenyhez képest nem olyan rossz, a hátrány, ami 2, illetve 5 perc volt a győzteshez képest, már kevésbé néz ki jól. 

“Nem voltunk olyan közel az élmezőnyhöz a Montén, mint reméltük – mondta Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke a Dirtfishnek. – Száraz körülmények között talán több beállítási munkára van szükség, mert a Janner Rallyn láthattuk, hogy nedves utakon nem rossz a tempó. Tavaly főként az ügyfeleink versenyeztek az autóval, mi csak kisebb programot futtattunk. Idén azonban a bajnoki címért szeretnénk harcolni a WRC2-ben Adrien Fourmaux-val és Grégoire Munsterrel. Mindkét versenyző jó visszajelzéseket adott a Fiestáról, és úgy tűnik, hogy csak a beállítás terén kell dolgoznunk, az autó nem rossz. Idén egész évben fejleszteni fogjuk a Rally2-es autót is, sok előrelépést várunk.” 

Millener szerint a készülőben lévő Toyota Yaris Rally-vel egy komoly autó érkezik a kategóriába. 

“A Toyota Yaris alapautó már eleve jó kiindulópont, hasonlóan erős lehet, mint a Skoda. Ennek ellenére nem látok okot arra, hogy miért nem lehetnénk velük csatában. Egy kicsit keményebb munka Rally2-es Fiestával visszahozhat minket a kategória élmezőnyébe.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss