2024. április 26. 06:49

KezdőlapWRCKatsuta fejlődésével sincs megállás a Toyotánál

Katsuta fejlődésével sincs megállás a Toyotánál

-

A Toyotánál folytatódik a tehetségkutató-program, mely során fiatal japán versenyzőknek segít a gyártó a fejlődésben és a WRC-ig való eljutásban. 

A Toyota 2016-ban jelentette be, hogy visszatér a WRC-be, Akio Toyoda azonban egyértelművé tette, hogy a program nem csak a WRC szereplésről, hanem fiatal japán versenyzők előre lépésében való segítésről is szól. 

A program első részében Hiroki Arai és Takamoto Katsuta kapott segítséget, közülük pedig Taka teljesített jobban, így az ő fejlődésére koncentrált egy idő után a Toyota. 

A program pedig sikerrel járt, hiszen Takamoto Katsuta már WRC futamdobogókig jutott el, idén pedig már a japán gyártó fő csapatát képviseli. 

A program azonban Takamoto Katsuta után is folytatódik és jelenleg Yuki Yamamoto, Nao Otake és Hikaru Kogure fejlődésében segít a japán gyártó, a fiatalok pedig első ízben vezethetnek majd egy WRC futamon a Svéd Rally alkalmával, mindhárman Rally4-es Renault-val állnak rajthoz. 

“A Challenge Program Japánban és világszinten is sikeres – mondta Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke a Dirtfishnek. – Japánban szerettek volna egy japán versenyzőt látni a gyári csapatban, azonban Takamoto Katsuta után sem állt meg a program. Taka sikerei még több fiatalt fordítanak a rallysport felé. A program segítségével pedig sikerül erősebb versenyzőket nevelni a japán nemzeti bajnokságba, majd onnan van lehetőség a WRC-be jutni is. Taka nagyon népszerű lett Japánban. A japán szurkolók pedig nagyon szeretik az autósportot és rallysportot, megérdemlik, hogy egy hazai versenyzőnek szurkolhassanak a Japán Rallyn. Nem utolsó sorban pedig a sport is népszerűbb lesz az országban.” 

Friss