2024. április 24. 06:47

KezdőlapWRCNeuville betegség miatt nem tesztelt a Svéd Rally előtt

Neuville betegség miatt nem tesztelt a Svéd Rally előtt

-

Thierry Neuville felkészülése nem a terveknek megfelelően alakult a Svéd Rally előtt, mivel influenzás lett. Ennek ellenére bizakodó a belga versenyző. 

A tervek szerint Thierry Neuville a Race of Champions-on való részvétel után tesztelt volna két napot, hogy felkészüljön a Svéd Rallyra, azonban az élet közbe szólt. 

Már a teszt első napján sem tudott megjelenni a belga versenyző, mivel influenzás lett és nem tudott felkelni az ágyból. 

A Hyundai így két napot tesztelt Craig Breennel, míg Esapekka Lappi a második napon vezethetett. 

A történtek ellenére bizakodó Neuville. 

“Nem mondanám, hogy 100%-ban jól vagyok már, de a munkához elég jól érzem magam – mondta a belga versenyző a Dirtfishnek még a svéd shakedown előtt. – Alig várom, hogy beüljek az autóba, a shakedown szakaszon kiderül, hogy mennyire érzem jól magam.” 

A Hyundai csapatfőnöke sem aggódik amiatt, hogy versenyzője nem tudott tesztelni. 

“Bízom Thierry-ben, hogy így is jól tud szerepelni – mondta Cyril Abiteboul. – Kilenc éve van a csapatban, ismeri a csapatot és az autót is. Megmutatta, hogy gyorsan tud tanulni és alkalmazkodni, ezért nem aggódom. Thierry azzal is tisztában van, hogy a bajnokság nem egy versenyen dől el. Nyilván szeretne Svédországban is jól teljesíteni, de azt hiszem nem történik semmi, ha egy versenyen nem a győzelemért harcol. Sokkal több teljesítményt remélek azonban csapattársaitól, bízom benne, hogy jobban tudnak segíteni Thierry-nek.” 

Friss