2024. március 29. 16:02

KezdőlapWRCRovanpera nyerte a svéd shakedownt, kettős finn siker

Rovanpera nyerte a svéd shakedownt, kettős finn siker

-

Két finn versenyző volt a Svéd Rally shakedown szakaszán a leggyorsabb, miután Kalle Rovanpera a legjobb, míg Esapekka Lappi a második eredményt érte el.

A Svéd Rally csütörtök délelőtt a shakedown-nal indult, melyet egy 5.45 km-es szakaszon rendeztek meg.

A Rally1-es versenyzők többsége három alkalommal teljesítette a pályát, azonban Elfyn Evans és Pierre-Louis Loubet négyet ment.

A legjobb eredményt Kalle Rovanpera érte el, aki 3:50.9 perces eredményével egyetlen tizeddel volt gyorsabb Esapekka Lappinál.

A harmadik helyen némi meglepetésre Takamoto Katsuta zárt 3 tizedmásodperces hátránnyal, és hat tizeddel megelőzve Elfyn Evanst.

Tehát a legjobb négyben három toyotás végzett.

Esapekka Lappi után Craig Breen volt a leggyorsabb Hyundai versenyző az ötödik idővel, közvetlenül Thierry Neuville-t megelőzve.

Az M-Sport versenyzői közül Ott Tanak volt a leggyorsabb, eredménye azonban csupán a hetedik legjobb volt, míg Pierre-Louis Loubet lett a nyolcadik.

A mezőny utolsó, kilencedik Rally1-es autójával, negyedik Toyotájával Lorenzo Bertelli a 16. időt érte el.

Eredmények

Az első éles szakaszt este 19:05-től rendezik.

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss