2024. április 26. 18:29

KezdőlapWRCWilson: Tanak a győzelemért fog harcolni Svédországban

Wilson: Tanak a győzelemért fog harcolni Svédországban

-

Malcolm Wilson, az M-Sport ügyvezető igazgatója nagyon jól tudja, hogy Svédországban is erős lesz a Toyota csapata, azonban nekik is van egy Ott Tanakuk. 

A Toyota dominált a Monte-Carlo Rallyn, és várhatóan Svédországban is erős lesz a japán gyártó, azonban Malcolm Wilson nem lát okot arra, hogy Ott Tanak miért ne harcolhatna a győzelemért a havas utakon. 

“Semmi okát nem látom annak, hogy miért ne harcolhatna Ott a győzelemért a hétvégén – mondta az M-Sport ügyvezető igazgatója a WRC hivatalos oldalának. – Tudjuk, hogy a Toyoták erősek lesznek, azonban nekünk is van egy Ott Tanakunk. Lehet, hogy még ismerkedik a Forddal, de az észt Otepaa Rallyn való részvétel segített neki jobban megismerni. Ok, lehet, hogy a svéd győzelem kicsit nagy álom, de nem leszünk messze az elérésétől.” 

Ott Tanak az észt bajnoki megnyerése után elégedett volt a Ford Puma havon mutatott tempójával, de óvakodik attól, hogy bárki a 2019-es győzelem megismétlését kérje tőle. 

“Fokozatosan egyre nagyobb az önbizalmam az autóban. – mondta Ott Tanak. – Szereztünk egy kis plusz tapasztalatot Észtországban, azonban csak a versenyen dől el, hogy mennyire vagyunk messze a jó beállítástól. Jobban szeretem a havon vezetést, mint az aszfaltos szakaszokat, de majd a versenyen derül ki, hogy hol tartunk.” 

Friss