2024. április 25. 06:57

KezdőlapWRCA Toyota vezér sem elégedett a Svéd Rallyval, de pozitív üzenetet küldött

A Toyota vezér sem elégedett a Svéd Rallyval, de pozitív üzenetet küldött

-

A Toyota Gazoo Racing Team áprilisban búcsúzó vezérigazgatója, Akio Toyoda szokásához híven üzent a csapatnak a Svéd Rally után.

„Amikor 2017-ben a Toyota visszatért a WRC-be, Jari-Matti a Svéd Rallyn hozta meg első győzelmét a TGR-nek. Azóta a TGR 2019-ben Ott-tal, 2020-ban Elfynnel és 2022-ben Kalle-lel tudott nyerni Svédországban. A havas gyorsaságik egyfajta hazai pályát jelentenek a finnországi székhelyű TGR-WRT-nek, és ezen a hétvégén minden csapat a maximumot nyújtotta. hogy a legjobb eredményt érjük el ezeken a speciális felületű utakon. Sajnos ezúttal nem a remélt eredményre jutottunk, de a kihívások amelyekkel szembesültek biztosan erősebbé tették az autónkat és a csapatot is” – írta a közleményében Toyoda.

Katsuta
Takamoto Katsuta – foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Valóban nem úgy alakult az eredmény, ahogy a japánok várták, hiszen a Toyota párosai csak messziről nézték a dobogósok csatáját. Bár nem voltak nagyon lemaradva, de ezen a hétvégén valami hiányzott. Akio Toyoda aztán a versenyzőpárosok teljesítményére is kitért.

„Azt hallottam, hogy a balesete után Takamoto autójában a sérülés az eddigi legsúlyosabb volt, de a szerelők a szervizidőn időn belül kijavították, így Takamoto és Aaron másnap újra tudtak indulni. Maga a baleset sajnálatos volt, de úgy gondolom, hogy a csapat ezután még erősebb lett. Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki az autóján dolgozott.

Úgy tűnik, Elfyn úgy érzi, hiányzik neki az utolsó darab a kirakósból. Úgy érzem, mintha 2019-ben Jari-Mattit látnám. A csapatban mindenki együtt fog dolgozni, hogy megtalálja azt az utolsó darabot, amit keresett. Egyre jobb autót készítünk Elfynnek.

Biztos vagyok benne, hogy Kalle címvédőként nem érez nyomást, és remélem, hogy ismét élvezni fogja a vezetést a következő mexikói hétvégén.

A Mexikói Rally egy hónap múlva egy forró verseny lesz, ami teljesen más, mint ez volt. Bízom a csapatban, hogy továbbra is keményen dolgoznak azon, hogy autóinkat még kényelmesebbé, megbízhatóbbá és még élvezetesebbé tegyék sofőrjeink számára.

Utóirat Ott-nak:
Gratulálunk az első győzelmedhez az új csapatban!”

Akio Toyoda ezzel az utóirattal ismét megmutatta, hogy nagyszerű sportember, aki amellett, hogy visszavezette a gyártót a WRC-be, valóban rajong a hivatásáért.

Svéd Rally
Fotó: Toyota Gazoo Racing

 

Friss