2024. április 20. 09:22

KezdőlapWRCBreen: Nem volt tervben Thierry megelőzése

Breen: Nem volt tervben Thierry megelőzése

-

Craig Breen és James Fulton a második helyet szerezte meg Svédországban, ahol először indult a Hyundai Rally1-es autójával. A csapat bár szerette volna, ha csak harmadik lesz Thierry Neuville mögött, ez végül máshogy alakult. 

Craig Breent a Hyundai vezetése megkérte, hogy késsen el a Power Stage-ről, így Thierry Neuville lett a második és az ír versenyző a harmadik a záró szakasz előtt, a gyorsasági után azonban mégis Breen volt előrébb, miután picivel gyorsabb tudott lenni csapattársánál. 

“Sajnálom, hogy a Power Stage előtt megbeszélt tervet végül nem sikerült elérni – mondta Craig Breen. – Csapatként a szakasz előtt úgy döntöttünk, hogy Thierry Neuville lesz a második és én a harmadik, hogy több pontot tudjon szerezni. Nem állt szándékomban, hogy visszaelőzzem, de az autóban nyilván nem tudtam, hogy mennyire gyors. Csak hat másodperccel voltam Kalle Rovanpera előtt, és arra számítottunk, hogy nagyon gyors lesz a záró szakaszon, így nekem is gyorsnak kellett lennem.” 

Breen azt követően tudott nagyszerű teljesítményt nyújtani, hogy egy nem jól alakult M-Sportos évet töltött el 2022-ben. 

“Egy erős versenyre nagy szükségem volt, hogy visszatérjem az önbizalmam. Sok rossz hónapon vagyunk túl, ami alatt nem mondom, hogy minden önbizalmam elveszett, de nehéz volt azt a hitet fenntartani, hogy még elég jó vagyok. Ahogy mások, úgy én is kételkedni kezdtem már a tudásomban. Pénteken nagyon jól tudtunk menni, de nem tudtam, hogy ez mennyire tudható be a jó rajthelynek. A jó tempót azonban sikerült fenntartani szombaton és vasárnap is. Nagyon elégedett vagyok a versennyel, már most várom a következő futamot.” 

Az ír versenyző most a Portugál Rally Bajnokságban áll rajthoz, így elindul a Rally Európa-bajnoki szezonnyitó Fafe Rallyn is. 

“A jövőben Portugáliában fogok versenyezni, majd csak utána térek vissza a WRC-be. Most Mexikó következik, ami Dani Sordo második otthonának is mondható, ezért ott nem volt kérdés, hogy ő indul. Nagyon jó helyzetben lesz pénteken egy olyan versenyen, amit jól ismer, ezért remélhetőleg jól tud szerepelni. Az én eredményemmel sikerült egy kis nyomást helyezni rá, ezért jó eredményt kell elérnie. A portugál és ERC szezonnyitó versenyen is szeretnénk jól teljesíteni, a győzelem megszerzése a cél.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss