2024. április 26. 06:45

KezdőlapWRCMillener: A csapat kemény munkája kifizetődött

Millener: A csapat kemény munkája kifizetődött

-

Ott Tanak a 2017-es Német Rally után tudott nyerni Forddal a Svéd Rallyn, ezzel pedig megtérült azt M-Sport csapatának kemény munkája, amit a télen végeztek. 

Ott Tanak és Martin Jarveoja abban a reményben tért vissza az M-Sporthoz az idei évre, hogy a csapat lehetőséget biztosít számára a második vb cím megszerzésére, ehhez azonban a csapatnak komoly munkát kellett nyújtania a szezon előtt, az erőfeszítések azonban már a szezon második futamán kifizetődni látszanak, hiszen az észt páros megnyerte a Svéd Rallyt.   

“Csupán a második versenyünk volt Ott Tanakkal és Martin Jarveojával és nagyon jó, hogy már most nyerni tudtunk – mondta Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke a Svéd Rally után. – Ez a győzelem különleges pillanat az egész csapat számára. Mindenki nagyon keményen dolgozott a télen, hogy ezen a szinten tudjunk teljesíteni, és hogy Ott és Martin elég gyorsan tudjon vezetni. Most kifizetődött a csapat kemény munkája, nagyszerű eredménnyel fizette meg a munkát Ott és Martin. Nyilván mindig van min javítani, nem lehet minden tökéletes. Továbbra is kemény munkát kell végeznünk, és nem lesz könnyű fennmaradni ezen a szinten, hiszen a többi csapat is keményen dolgozik. A szezont azonban sikerült úgy kezdeni, ahogy szerettük volna, a továbbiakban pedig ezen a szinten szeretnénk folytatni.” 

A győzelemmel pedig Tanak a vb-n is átvette a vezetést, ami miatt Mexikóban az első napon takarítania kell. Az M-Sport azonban ebben is a pozitívumot látja. 

“Ha jól sikerül egy verseny, annak megvannak a hátul ütői is, azonban nem a rosszra, hanem a jóra kell gondolni. Mexikóban nem lesz könnyű elsőként indulnia Ottnak, de azért indul elsőként, mert vezeti a vb-t, és csak ez számít.” 

Friss