2024. április 23. 20:10

KezdőlapWRCCsaknem rekorddöntéssel indult a JWRC szezon

Csaknem rekorddöntéssel indult a JWRC szezon

-

Nagyon szoros végeredmény alakult ki a JWRC első idei futamán, pedig sokáig úgy tűnt, hogy William Creighton simán nyer. A motorháztető azonban másképp alakította a versenyt. 

Az ír William Creighton a rajttól egészen a szombat délutáni második szakaszig vezetett a JWRC svéd szezonnyitóján, akkor azonban felnyílt a Ford Fiesta Rally3 motorháztetője, és a lecsökkent látás miatt a 25 éves versenyző lassítani kényszerült, így 40.5 másodperces előnyéből 10.4 másodperc hátrány lett a francia Laurent Pellierrel szemben. Ez a hátrány szombat estére 19.7 másodpercre nőtt, azonban Creighton vasárnap támadott és végül 6 tizedmásodperc előnnyel megszerezte a győzelmet a Svédországban először induló Pellier előtt. 

Ezzel a JWRC második legszorosabb befutója alakult ki, mindössze 1 tizeddel elmaradva a rekordtól, mely a 2015-ös Finn Rallyn alakult ki, amikor Quentin Gilbert 5 tizeddel előzte meg Henri Haapamakit. 

“Nagy csapás volt a szombat délután, de igyekeztem úgy lefeküdni este, hogy még nem lehetetlen a hátrány ledolgozása – mondta William Creighton a verseny után. – Vasárnap csak támadtam és végül bevált a taktika, még most sem hiszem el, hogy sikerült nyerni.” 

A kategória harmadik helyét a paraguayi Diego Dominguez jr. Szerezte meg 2:28.4 perc hátránnyal. 

Győzelmének és kilenc bónuszpontjának köszönhetően Creighton 10 pontos előnnyel vezet a bajnokságot Pellier előtt, míg Dominguez hátránya 19 pont. 

A bajnokság áprilisban, Horvátországban folytatódik. 

Friss