2024. április 25. 00:08

KezdőlapWRCLappi: Elérhető lett volna a második hely

Lappi: Elérhető lett volna a második hely

-

Esapekka Lappi sokáig dobogós helyen harcolt a Svéd Rallyn, majd jött a szombati kicsúszás, ami után csak a Power Stage győzelem nyújtott vígaszt. 

Esapekka Lappi egészen a szombat délutáni második szakaszig a harmadik helyen állt, akkor azonban, mint később kiderült defektet szedett össze, ami miatt megforgott, majd a nagy hóba esett, ahonnan csak hét és fél perc elvesztésével tudták a nézők kitolni. Ezt követően is folytatta jó tempóját, amivel a verseny végére sikerült megelőznie a Rally2-es versenyzőket és a hetedik helyen zárt. A Hyundai finn versenyzője a rally utolsó két szakaszára csak négy gumit vitt magával, hogy súly előnybe kerüljön a Power Stage-en, a taktika pedig végül bejött és megnyerte a záró szakaszt. 

“Természetesen az eredmény a szombati kicsúszás miatt elszomorító – mondta Esapekka Lappi. – Azonban igyekszünk csak a pozitívumot megjegyezni, mert a tempónk nem volt rossz. A győzelemhez kevés lett volna, de a második helyet elérhettük volna. Jó tempóban sikerült vezetni és egyszer sem éreztem, hogy nagy kockázatot vállaltam volna. A Power Stage-en mindent bele adtam, de úgy gondoltam, hogy néhány helyen Thierry Neuville jobb lehet, végül azonban nem vezetett tökéletesen, így nyerni tudtunk.” 

Lappi 11 pontot gyűjtött a havas versenyen, amire nem számított szombat este. 

“Sikerült sokkal több pontot szerezni Svédországban (11), mint a Montén (4), amire egyáltalán nem számítottam, amikor a nagy hóban a nézők próbáltak kitolni az útra. A Power Stage pontok pedig a csapatnak is jól jöttek.”  

Friss