2024. április 18. 03:05

KezdőlapWRCPont ezért igazolta le az M-Sport Tanakot

Pont ezért igazolta le az M-Sport Tanakot

-

Az M-Sport nagy erőfeszítések árán tudta leigazolni Ott Tanakot a 2023-as évre, azonban a 2019-es világbajnok már a szezon második versenyén bizonyította, jól döntött a fordos csapat. 

Félgyári csapatként az M-Sport jóval kisebb költségvetéssel rendelkezik a Toyotához és a Hyundaihoz képest, ezért Ott Tanakot csak hatalmas erőfeszítések után sikerült leigazolni. A fordos csapat azonban tudta, hogy az észt versenyző képes az áldozatot megfizetni, bár arra nem gondoltak, hogy ez már a szezon második versenyén elkezdődik. 

“Nagy erőfeszítésekre volt szükség Ott Tanak leigazolásához, ugyanakkor egy pillanatig sem kételkedtünk képességeiben – mondta Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke a Dirtfishnek. – Néhányan mindig kritizálták az autót, de jó látni, hogy igazolja tudását, amivel mi tisztában voltunk. A mi autónk az egyik leggyorsabb a mezőnyben, ha megfelelően gyors pilóta irányítja.” 

„Nagyon jó újra a dobogó legfelső fokán látni egy versenyzőnket – mondta Malcolm Wilson, az M-Sport ügyvezető igazgatója. – Soha nem kételkedtem Ott Tanak és Martin Jarveoja, az autó, vagy a csapat képességében, mégis azt kell mondanom, hogy meglepetés volt ez a győzelem. Tudom, hogy van még bőven munkánk az autóval, hogy még inkább Tanak ízlése szerinti legyen, ezért ez a siker elsősorban Ottnak köszönhető. Nem a miénk volt a leggyorsabb autó Svédországban, de Ott tapasztalatával, tudásával kiegyenlítette a meglévő kis hátrányunkat a többi csapathoz képest. Ez a győzelem Ott Tanaknak köszönhető és nem az M-Sportnak. Amikor aláírtuk a szerződést Ottal, akkor tudtam, hogy Svédországban képesek lehetünk nyerni, aztán a Monte felébresztett minket. Ekkor már csak egy dobogós eredményben bíztunk, de Ott képes volt ezt felülműlni.”

2022-ben Craig Breen révén szintén volt egy gyors versenyzője az M-Sportnak, az ír pilóta pedig kétszer is dobogóra vezette a Ford Pumát, ugyanakkor a szezon második felében hibát hibára halmozott Breen, ami végül a szerződés felbontásához vezetett. 

Tavaly Sébastien Loeb a Monte-Carlo Rallyn győzelemmel bizonyította önmaga és az autó tudását, a kilencszeres világbajnok azonban nem teljes szezonban indult. 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss