2024. április 26. 00:29

KezdőlapWRCRovanpera: Nehéz hétvége volt, de nem lehetünk elégedettlenek

Rovanpera: Nehéz hétvége volt, de nem lehetünk elégedettlenek

-

Kalle Rovanpera és Jonne Halttunen a tavalyi győzelem után idén csupán a negyedik helyen zárta a Svéd Rallyt, azonban ebben is van pozitívum. 

Kalle Rovanpera a Svéd Rally első napján sok időt vesztett a szakaszok takarításával, a kialakult fél perces hátrányt pedig később már nem tudta ledolgozni. 

“Nehéz hétvége volt, de mégsem lehetünk elégedettlenek – mondta Kalle Rovanpera a Svéd Rally végén. – Már a nyitó napon 30 másodpercet vesztettünk a takarítás miatt, ezt hátrányt pedig sikerült 25-re csökkenteni a verseny végére. Vasárnap az első szakaszon tudtunk harcolni Thierry Neuville-el, azonban a második szakaszon a durva körülmények között nem tudtunk igazán gyorsak lenni. Igyekeztünk jól teljesíteni egész hétvégén, de a szakaszok második teljesítésénél nem tudtunk igazán gyorsak lenni. Az eredmény miatt azonban nem vagyunk szomorúak, mert így Mexikóban nem kell takarítanunk, így ott jó versenyben bízhatunk.” 

Két verseny után Ott Tanak vezeti az egyéni világbajnokságot 3 ponttal megelőzve Kalle Rovanperát, így a Mexikó Rally első napján az észt fordos fog elsőként indulni. 

Friss