2024. április 25. 08:24

KezdőlapWRCNeuville: A csapat egyértelműsítette, hogy mi a helyzet

Neuville: A csapat egyértelműsítette, hogy mi a helyzet

-

Craig Breen ugyan sokáig a győzelemért harcolt, a Hyundai vezetése a svéd Power Stage előtt arra kérte, hogy adja át a második helyet Thierry Neuville-nek. 

A Svéd Rally Power Stage szakasza előtt a Hyundai Motorsport vezetése megkérte Craig Breent, hogy késsen az utolsó szakaszról, így 5 tizedmásodperc előnnyel Thierry Neuville kerül a második helyre, ami három ponttal többet jelentett volna a belga versenyzőnek az egyéni világbajnokságban, mint a harmadik hely. Mivel Breen csak részmunkaidőben fog idén versenyezni, ezáltal pedig nem lesz esélye a bajnoki címre, így ezt a döntést el is fogadta. 

A záró szakaszon azonban kisebb hibákat vétett Neuville, így végül Craig Breen 1.3 másodperccel visszaelőzte csapattársát és második helyen zárt. 

A belga versenyző szerint a csapatutasítással a Hyundai egyértelműsítette, hogy őt igyekszik segíteni idén. 

“Azt hiszem, a Hyundai Svédországban a csapatutasítással megmutatta idei tervét – mondta Thierry Neuville. – A csapatutasítással azonban nem tudtam élni. A harmadik hely is örömet jelent számunkra, Craig pedig megérdemelten lett második. Az első napon még küzdöttem a korábbi influenza és a mezőny elején való rajtolás miatt is. Később jobban lettem és a rajthely is jobban alakult, ez pedig segített a javításban. Elégedett vagyok az eredménnyel és a csapat is nagyon jól szerepelt a gyártók bajnoksága szempontjából.” 

Kalle Rovanpera azonban aktuális világbajnokként nem gondolja, hogy a Toyota őt részesítené előnyben csapattársaival szemben. 

“Egyértelmű volt, hogy a Hyundai megpróbál csapatutasítást hozni, hiszen erre már volt példa máskor is – mondta a tavalyi világbajnok. – Csapatunk azonban nem tervez hasonlót. Ha jól szeretnénk szerepelni, akkor nekünk, versenyzőknek kell úgy teljesíteni. Ha nagyon szoros lenne a bajnokság, előfordulhat, hogy ez változik, de elsősorban én szeretnék úgy teljesíteni, hogy legyen esély a vb címvédésre.” 

Friss