2024. április 26. 00:42

KezdőlapWRCNincs meglepetés a Hyundai mexikói felállásában

Nincs meglepetés a Hyundai mexikói felállásában

-

A Hyundai Motorsport kihirdette mexikói csapatfelállását, mely szerint Thierry Neuville és Esapekka Lappi mellett Dani Sordo indulhat a 2020 után ismét megrendezésre kerülő versenyen. 

A Hyundai csapatában idén Thierry Neuville és Esapekka Lappi indulhat minden versenyen, míg Craig Breen és Dani Sordo felváltva vezeti a harmadik Rally1-es i20-at. 

A Montén Dani Sordo kezdhetett és hetedik lett, ezt követően Craig Breen Svédországban a második helyen zárt önhibáján kívül keresztül húzva a csapatutasítást, miszerint engedje maga elé belga csapattársát. 

A Mexikó Rallyn várható volt Sordo visszatérése, hiszen rengeteg szurkolója van a közép-amerikai országban, emiatt pedig második hazai versenyének is tekinti a murvás versenyt. 

Neuville eddig kilencszer indult Mexikóban és 2013-ban Ford Fiesta WRC-vel, majd 2014-ben és 2017-ben már a Hyundaijal ért célba a harmadik helyen. 

Lappi ennél jóval kevesebbszer indult Mexikóban, Három versenye közül kétszer, 2018-ban és 2019-ben is szuperrallyzott Toyotával és Citroennel, míg 2020-ban kigyulladt Fordja. Legjobb eredményét 5 éve érte el, amikor 11. helyen zárt. 

Sordo 11 mexikói versenye közül 2018-ban ért célba a második pozícióban. 

Friss