2024. március 29. 12:16

KezdőlapWRCSolberg az élet minden területén boldog

Solberg az élet minden területén boldog

-

Oliver Solberg az idei évre a WRC2 mezőnyébe lépett vissza, ezt azonban a fiatal versenyző nem érzi hátralépésnek, sőt most minden szempontból boldog. 

Azt követően, hogy a Hyundai nem hosszabbította meg szerződését tavaly, Oliver Solberg a WRC2-ben talált helyet, ahol a Toksport Skoda Fabia RS Rally2-es autójával versenyez. 

Petter Solberg fia bár indult a Monte-Carlo Rallyn is, a WRC2-be csak Svédországban nevezett, végül pedig könnyedén szerezte meg a győzelmet. 

“Őszintén mondom, hogy most az életem minden területén boldog vagyok – mondta Oliver Solberg. – Nagyszerű, hogy továbbra is a WRC-ben vezethetek, ahol egy nagyszerű csapat tagjaként első WRC2-es győzelmem szereztem. Most tényleg minden a helyére került az életemben. Mivel az új Skodát még nem vezettem sokat, ezért Svédországban is a tapasztalat gyűjtés volt az elsődleges. Végül nyerni tudtunk és maximális pontszámot gyűjtöttünk. A teljes hétvégén jó teljesítményt nyújtottunk, nem hibáztam, ahogy navigátorom, Elliott Edmondson sem, a csapat pedig szintén nagyszerű munkát végzett.” 

A 21 éves svéd-norvég versenyző a Svéd Rallyn a Rally1-es autók után elsőként indult, ez pedig nem mindig volt örömteli. 

“A Rally1-es autók szélesebbek és jóval gyorsabbak a Rally2-es autóknál, a szélesebb nyomvonalban pedig nehéz volt vezetni. Mindig a jobb vagy a bal oldali nyomban kellett tartani az autót, ami nem okoz problémát lassabb tempónál, de a gyors pályákon ez nem olyan vicces.” 

Oliver Solberg győzelmével beérte a bajnokság élén Yohan Rosselt és nyolc ponttal előzi meg a harmadik helyen álló Nikolay Gyrazint, aki a Montén lett második, de Svédországban nem nevezett a WRC2-be. 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss