2024. április 20. 15:00

KezdőlapWRCAbiteboul mosolygott, de legszívesebben felrobbant volna

Abiteboul mosolygott, de legszívesebben felrobbant volna

-

Cyril Abiteboul bár mosolyogva nyilatkozott a WRC+ adásában, miután meghiúsult a csapatutasítás a Svéd Rallyn, belül azonban forrongott a Hyundai csapatvezetője. 

A Hyundai Motorsport csapatvezetőjeként Cyril Abiteboul a Svéd Rally Power Stage szakasza előtt csapatutasítást adott ki, miszerint Craig Breen késsen a szakaszról, így 10 másodperces büntetésével Thierry Neuville mögé kerül, aki így három ponttal többet tudott volna szerezni. 

A záró szakasz azonban nem sikerült jól a belga versenyzőnek, aki több hibát is vétett, így végül Breen lett a második és Neuville, aki bónuszpontot sem szerzett, a harmadik. 

“Mosolygom, mert a Power Stage több akciót hozott számunkra, mint arra számítottam – mondta Cyril Abiteboul. – Három célt tűztünk ki a szakasz előtt, de a csapatsorrendre vonatkozót nem tudtuk elérni. Úgy gondolom, hogy bizonyos szempontok szerint szükség volt a csapatutasításra, mert Thierry Neuville-t segíteni szeretnénk az egyéni világbajnokságban, ezért lett volna jó, ha több pontot szerez. Breen teljesítette is a kérésünket, de végül mégsem működött a csapatutasítás. Erről a Sebesség Istene tehet, de én szeretem őt.” 

A csapatvezető a történtek után is sikeresnek gondolja a Svéd Rallyt. 

“10 szakaszt nyertünk 18-ból, ami jól mutatja, hogy csapatunk, autóink és versenyzőink is versenyképesek voltak. A csapat szempontjából ez egy jó eredmény volt.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss