2024. március 29. 08:43

KezdőlapWRCElső brit versenyére készül a Ford Puma Rally1

Első brit versenyére készül a Ford Puma Rally1

-

A Malcolm Wilson Rallyn bemutatkozik a Ford Puma Rally1-es autó is, melyet Jourdan Serderidis vezethet első brit versenyén. 

Először áll rajthoz hibrid Rally1-es autó az Egyesült Királyságban, amikor Jourdan Serderidis elindul a márciusi Malcolm Wilson Rallyn. 

Az Egyesült Királyságban a 2019-es Wales Rally óta nem lehetett versenyezni látni a WRC csúcskategóriájába tartozó autót. 

Serderidis legközelebb Mexikóban áll rajthoz WRC futamon, és a brit rally sokkal jobb felkészülési lehetőség lesz számára, mint egy hagyományos teszt. 

“Nem tudok részt venni a Mexikó Rally előtti teszten, ezért Richard Millener javasolta a Malcolm Wilson Rallyn történő tesztelést – mondta Jourdan Serderidis. – A verseny pedig még jobb felkészülési lehetőség lesz a Mexikó Rallyra. Sokkal inkább vezetek egy versenyen, minthogy csak a beállításokat próbáljam ki. Az autó finomításában segítséget kapok Ott Tanaktól és Pierre-Louis Loubet-tól.” 

A görög üzletember navigátora, Grégoire Munster lesz a márciusi tesztversenyen. 

A Brit Rally Bajnokság szezonnyitóján részt vesz Adrien Fourmaux is egy Rally2-es Fiestával. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss