2024. március 29. 15:48

KezdőlapWRCKét évig még biztosan világbajnoki futam lesz az Acropolisz Rally

Két évig még biztosan világbajnoki futam lesz az Acropolisz Rally

-

Megállapodtak az Acropolisz Rally szervezői a WRC Promoterrel, és a verseny 2025-ig a világbajnokság versenynaptárában marad.

Azt is megerősítették, hogy a 2023-as verseny köpontja Lamiában marad, mivel az elmúlt két verseny népszerűnek bizonyult a csapatok, a versenyzők és a szurkolók körében is.

Az Akropolisz-rally 1973-ban alapító tagja volt a WRC  első szezonjának, és 2021-ben tért vissza a versenynaptárba, nyolcéves szünet után.

Az Acropolisz Rally olyan klasszikus gyorsaságikon zajlik, mint az Elatia, a Bauxites és a Tarzan, amelyek mindegyikét ijesztő kihívásnak tekintették a hetvenes években. Az Athéni Olimpiai Stadionban rendezett szuperspeciál pedig egyértelmű siker volt 2022-ben, 65 000 ember töltötte meg a lelátókat.

„Ez a megállapodás biztosítja Görögország helyét az FIA rally-világbajnokságban a következő két évre, és megvédi a világ kétségtelenül egyik leghíresebb rallyjának jövőjét” – mondta Simon Larkin, a WRC Promoter versenyigazgatója.

„Az Akropolisz gazdag WRC-örökséggel rendelkezik, ráadásul a legszenvedélyesebb szurkolók is itt találhatóak – ezt bizonyítja az a 65 ezer néző, akik tavaly megjelentek az Athéni Olimpiai Stadionban. Alig várjuk, hogy ezt az örökséget folytathassuk Görögországban a következőévekben.”

Neuville Acropolis
Thierry Neuville – foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Lefteris Avgenakis, a sportminiszter-helyettes és az EKO Akropolisz Rallye Görögország szervezőbizottságának elnöke hozzátette: „Örülök, hogy az Akropolisz Rallye 70. évfordulója nagyszerű alkalom lesz arra, hogy ne csak a múltat, hanem a jövőt is megünnepeljük. A megállapodás kétéves meghosszabbítása a kiváló együttműködésnek, a görög kormány, az FIA és a WRC Promoter közötti bizalomnak, valamint az elmúlt két verseny kifogástalan szervezésnek az eredménye.”

A hírnek bizonyára nagyon örülnek a Hyundainál, hiszen tavaly abszolút Hyundai sikert hozott a verseny. Thierry Neuville nyert, Tanak és Sordo előtt. 2018-ban pedig mi magyarok örülhettünk a görög verseny után, akkor az ERC értékelésben második lett Herczig Norbert és Ferencz Ramón, míg az ERC2-ben ifj. Érdi Tibor és Papp György nyert.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss