2024. április 25. 17:52

KezdőlapWRCRovanpera: Javítani kell az autó második körös tempóján

Rovanpera: Javítani kell az autó második körös tempóján

-

Kalle Rovanpera ugyan gyors volt a Svéd Rally délelőtti szakaszain, a délutániakon azonban már nehezen tudta tartani riválisai tempóját. 

A Toyota a Rally1-es korszak során harmadik versenyén nem tudott egyetlen autóval sem dobogón zárni a Svéd Rallyn. Ehhez az eredményhez Kalle Rovanpera volt a legközelebb, aki csupán 5.1 másodperccel maradt le a dobogóról. 

A tavalyi világbajnok szerint főként a rosszabb állapotú délutáni szakaszokon küzdött autójával, ami miatt nehezen tartotta riválisai tempóját. 

“A szakaszok első teljesítése során jó volt a tempónk – mondta Kalle Rovanpera a Dirtfishnek. – Lehet, hogy ez csak Svédországban fordult elő, de a második teljesítés alkalmával nem tudtuk tartani a Hyundai versenyzőinek gyorsaságát. Ezen mindenképpen javítanunk kell. “ 

Erre a legjobb példa a verseny vasárnapi 26.5 km-es Vastervik szakasz volt, melyen Rovanpera az első alkalommal 1.5 másodperc előnnyel nyert a fordos Tanak, 2.7 másodperccel Thierry Neuville előtt, majd a pálya második teljesítésénél a belga versenyző hat másodperccel tudott jobb eredményt elérni, mint Rovanpera. 

“Ha a teljes versenyt nézzük, akkor nem veszítettünk korábbi tempónkhoz képest, de ha a szakaszok első és második teljesítését figyeljük meg, akkor a második teljesítés során javítanunk kell autónk beállításán.” 

A 22 éves versenyző a svéd negyedik hely után a világbajnokság második helyéről várhatja a Mexikó Rallyt, melyen így Ott Tanak fog takarítani. 

Friss