2024. április 20. 16:03

KezdőlapERCA JWRC bajnok, Virves ERC futamokon készül a WRC2-es versenyekre

A JWRC bajnok, Virves ERC futamokon készül a WRC2-es versenyekre

-

Robert Virves tavaly megnyerte a JWRC világbajnokságot, aminek díjaként idén a WRC2-ben állhat rajthoz. A Svéd Rallyn elért kilencedik hely után pedig a Fafe Rallyn áll rajthoz, ahol a Portugál Rallyra készül. 

Robert Virves idén már a WRC2-ben versenyez, első versenyén a Svéd Rallyn a kategória kilencedik helyén zárt. 

Ahogy a svéd Rally előtt a norvég Elverum Rallyt használta a felkészülésre, a Portugál Rallyn az ERC nyitó versenyén, a Fafe Rallyn áll rajthoz. 

“Szeretnénk versenyeken tesztelni a WRC2-es futamok előtt, a Portugál Rallyra készülésre pedig a Fafe Rally kiváló alkalom – mondta az észt versenyző a FIA ERC hivatalos oldalának. – Az ERC verseny a portugál rallyhoz hasonló szakaszokon zajlik, így nagyszerűen lehet készülni a WRC2-es versenyre.” 

A 2023-ban a RedGrey csapat Ford Fiesta Rally2-es autójával versenyző 22 éves pilóta navigátora idén Hugo Magalhaes, aki jól ismeri a portugál pályákat, tapasztalatával pedig sokat tud segíteni Virvesnek. 

“Hugo Magalhaes valóban sokat segít, azonban az ERC erős mezőnyében való versenyzés is fontos. Nem csak vezetni szeretném az autót, hanem jó eredményeket szeretnék elérni a jövőben, a fejlődésre pedig az ERC mezőny kiváló.“ 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss