2024. március 29. 08:28

KezdőlapWRCMérnöke szerint Tanak csak jobb lesz

Mérnöke szerint Tanak csak jobb lesz

-

Nagyszerűen kezdett Ott Tanak az M-Sport csapatával a Rally Világbajnokságon, mérnöke szerint pedig csak még jobb lesz az észt versenyző teljesítménye. 

Ott Tanak a Monte-Carlo Rallyn ugyan még elmaradt a Toyoták és Thierry Neuville tempójától, azonban a Svéd Rallyn egy szakaszgyőzelem is elég volt számára a győzelemhez, így már 41 pontot szerezve vezeti a bajnokságot az M-Sportos versenyző. 

“Tavaly csak 5 pontja volt Ott Tanaknak a Svéd Rally után év végén mégis második lett, most pedig már 41 pontja van – mondta Jamie McMillan, az észt versenyző főmérnöke a Speedcafe magazinnak. – Persze a szezon nagyon hosszú és sok minden történhet még, de mindent megteszünk, hogy minden versenyen a maximumot tudja nyújtani.” 

A 2019-es világbajnok azonban csupán tanulja egyelőre a Ford Puma Rally1-et, hiszen csak két versenyen vett vele részt. 

“Amíg a közvetlen riválisok már egy évet eltöltöttek autóikban, addig Ott csak a második versenyén indult a Forddal. Biztosak vagyunk benne, hogy a tempója csak egyre jobb lesz versenyről versenyre. Az autó viselkedését egyre jobban kifogja ismerni. A szezonkezdet tehát ennek fényében nagyon jól alakult.” 

Tanak vezeti a világbajnokságot, ezért Mexikóban takarítania kell az első napon, így az M-Sport nem vár tőle kiemelkedő eredményt. 

“A péntek mindenképp nehéz lesz Ottnak Mexikóban, ezért sokat nem várunk tőle. Horvátországtól tud igazán majd támadni minden versenyen. Sok munkát végeztünk az autóval Tanak észrevételei alapján, sokat javítottunk a Puma aszfaltos viselkedésén, ezért Horvátországtól valóban a vb címért szeretnénk harcolni.” 

A 35 éves pilóta többször elmondta már, hogy sokat követel az M-Sporttól, ezt azonban Svédországban sikerült meghálálnia. McMillan szerint az autó fejlesztésében nehéz rövid idő alatt sokat előre lépni, de vannak más eszközeik is ahhoz, hogy az autó tökéletes legyen. 

“Az autónk még mindig nem volt tökéletes Svédországban, a verseny ideje alatt pedig nem tudtunk sokat javítani rajta. A győzelem igazából Ott Tanak munkájának volt köszönhető. Vele folyamatosan tudunk új dolgokat tanulni, és mivel nem mindent tudunk rövid idő alatt megoldani, ezért a hosszú távú javulásra koncentrálunk. Nagyon örülünk, hogy Ott vezeti a vb-t, úgy, hogy még az autója nem volt tökéletes.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss