2024. április 18. 08:38

KezdőlapWRCLoubet havas versenyen akar indulni jövőre a Svéd Rally előtt

Loubet havas versenyen akar indulni jövőre a Svéd Rally előtt

-

A többi WRC pilótához hasonlóan Pierre-Louis Loubet is havas versennyel akar felkészülni a 2024-es Svéd Rallyra.

Az M-Sport második autójával Loubet a hatodik helyen végzett Svédországban, hat perccel lemaradva győztes csapattársától, Ott Tänaktól. Igaz a különbség felét az utolsó szakaszon szedte össze, amikor elektromos módban tudott csak közlekedni. De a három perces különbség is sok…

Loubetnek ez volt a második havas versenye, így is az volt a célja, hogy egyenletes teljesítményt nyújtson, és ne kövessen el hibákat, a célbaérkezés és a tapasztalatszerzés érdekében.

A 26 éves francia versenyző a második fordos szezonjában is nehezen bízott meg az autóban. Ennek oka a havas tapasztalat hiánya volt, miközben néhány pilóta – köztük Tänak is – a verseny előtt nemzeti bajnoki futamokon gyűjtötte a havas versenykilométereket.

„Ez rendben volt. Néhány szakasz nem volt rendben, mint például az első a körben” – értékelt Loubet a Svéd Rally második napjának végén. „A tempó mindkét körben nem volt az igazi, nehéz megérteni, miért. De a hosszú gyorsaságin reggel hibrid nélkül mentünk, délután pedig már sokkal jobb volt a sebességünk. Szerintem 0.2 vagy 0.3 másodperc volt a különbség kilométerenként, tehát sokkal jobb volt, mint tegnap a rosszabb rajtpozícióval. Ez azt jelenti, hogy előreléptem. Még egy kicsit messze vagyok, de a vezetési stílusom egy kicsit jobb, és ez most inkább az elköteleződésről szól, és egy kicsit magabiztosabbnak lennem. De azt hiszem, most már sok mindent megértek.”

Loubet
Pierre-Louis Loubet – foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Arra a kérdésre, hogy mennyire nehéz ilyen körülmények között megfelelő önbizalmat találni, Loubet így válaszolt: „Ez csak vezetés. Egy ilyen rallyn megmondom őszintén… jövőre mindenképpen kérni fogok egy verseny előtti futamot.”

„Ez nagyon sokat segít majd abban, hogy sok-sok dolgot kipróbáljak, mert jelenleg nincs meg az önbizalmam, hogy több dolgot megváltoztassak az autón. Biztos vagyok benne, hogy amivel megyek, az egészen más, mint Ott-nál. Úgyhogy úgy gondolom, hogy egy kisebb rally segít kipróbálni néhány dolgot” – érvelt Loubet.

Loubet
Pierre-Louis Loubet – foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss