2024. március 29. 14:00

KezdőlapWRCA Toyota technikai igazgatója nem aggódik

A Toyota technikai igazgatója nem aggódik

-

A Toyota Gazoo Racing technikai igazgatója, Tom Fowler nem agódik amiatt, hogy a csapat nem jutott fel a Svéd Rally dobogójára.

A címvédő tökéletesen kezdte a szezont a Monte-Carlo Rallyn elért első-második hellyel Sébastien Ogier-vel és Kalle Rovanperával, ám a csapat három versenyzője számára nem sikerült jól a havas Svéd Rally.

Rovanperä végzett a negyedik helyen, ezzel a legjobb toyotás lett, míg Elfyn Evans nehezen tudott lépést tartani a többiekkel, Takamoto Katsuta pedig ütközött.

Rovanpera
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Fowler a Toyota második győzelmének elmaradását a beállítási problémákkal és a világbajnok Rovanperä pénteki rajtpozíciójával magyarázta.

Láttuk, hogy Kalle több mint 30 másodpercet bukott egy gyorsaságin pénteken” – mondta Fowler. „Ez azért volt, mert ő indult elsőként a pályán. Ha ezt kivesszük az egyenletből, akkor rendben volt, és azt hiszem, a győzelemért harcolt volna.”

„Kicsit szerencsejáték volt, amikor Kalle először volt úton. Örömmel elfogadom, ha azért kapunk, ha valami baj van az autóval, de szerintem itt nem ez történt. Az autónk továbbra is erős, és készen állunk a következő mexikói fordulóra.”

A Toyotának a következő hónapban Mexikóban március 16-19. között nem kell megküzdenie a mexikói pályatakarítás legrosszab részével, mivel az M-Sport versenyzője, Ott Tänak vezeti a tabellát, amikor a sorozat először átszeli az Atlanti-óceánt. Rovanperä második, Evans negyedik, Katsuta pedig hetedik lesz a guanajuatói szakaszokon.

Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss