2024. április 19. 09:54

KezdőlapWRCA lett WRC futam hatással lehet az Észt Rallyra is

A lett WRC futam hatással lehet az Észt Rallyra is

-

Jövőre a lett Liepaja Rally WRC futam lesz, ami miatt az Észt Rally kikerülhet a vb naptárból, azonban az észt szervezők nem bánják, hogy szomszédjuk is lehetőséget kap a legmagasabb szintű rally bajnokságban. 

Észtország 2020 óta rendezhet WRC futamot, azonban 2024-ben szomszédjuk, Lettország is bekerül a vb naptárba a Liepaja Rallyval, emiatt pedig bizonytalanná vált az Észt Rally jövője. 

“Mindig hosszú távra terveztünk az Észt Rally esetében – mondta Urmo Aava, a verseny igazgatója a Delfi magazinnak. – Terveink között szerepelt, hogy 2024 és 2026 között is WRC futamot rendezünk, de Lettország naptárba kerülésével elképzelhető, hogy valamikor az ERC naptárban kapunk helyet.” 

Aava ennek ellenére örül, hogy szomszédjuk lehetőséget kap WRC futam megrendezésére. 

“Összességében a lett WRC futam híre nagyszerű dolog, mert jól bizonyítja, hogy egy sikeres ERC futam feljebb léphet. Lettország már régóta sikeres ERC futamokat szervez, így megérdemlik a lehetőséget.” 

A lett rallysport sikereiből pedig Észtország is profitálhat. 

“Az Észt Rally egyre népszerűbb lett a szurkolók és versenyzők között, egyre több hazai szurkoló látogatott ki a WRC futamra és egyre több hazai versenyző állt rajthoz. Lettország pedig fontos piac számunkra, az ottani sikeres WRC futam pedig tovább növelheti az Észt Rally népszerűségét is.” 

Az észt és lett verseny mellett a Finn Rallyn is gyors murvás utak szerepelnek, ami már soknak bizonyulhat a WRC naptárban az ilyen jellegű versenyekből, így valóban elképzelhető, hogy az Észt Rally hacsak egy évre is, de az ERC naptárba kerülhet. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss