2024. május 04. 16:00

KezdőlapWRCAz M-Sport frissíti a Rally3-as Fiestát

Az M-Sport frissíti a Rally3-as Fiestát

-

A Ford ugyan leállította a Fiesták gyártását, az M-Sport lengyel központjában már elkészült a Rally3-as autó fejlesztési csomagja, mely idén lesz elérhető a JWRC-ben, valamint a privát ügyfelek számára is. 

Még 2023-ban komoly ellenfelet kap az M-Sport Rally3-as autója, mivel megjelenik a Renault Clio ebben a kategóriában. A Ford bár leállította a Fiesták gyártását, azonban még a leállás előtt elkészült egy frissítési csomag a Fiesta Rally3 számára az M-Sport lengyel központjában. 

“Elkészült a Rally3-as Fiesta frissítési csomagja már és hamarosan elérhető lesz a versenyzők számára – mondta Dirtfishnek Maciej Woda, az M-Sport Lengyelországi központjának vezetője. – Ez a csomag a JWRC-ben induló versenyzők és a privát ügyfelek számára is készült. A Rally3-as Fiesta egy elég erős autó, azonban a mai világban nem ülhetünk a babérjainkon, mert akkor a riválisok megelőznek. Mielőtt még a Ford leállította volna a Fiesták gyártását, elkészült a csomag, ami javít a teljesítményen is.” 

Woda örül, hogy érkezik a Renault Rally3-as autója is, mert így más márkával is össze lehet hasonlítani a Fiestát. 

“Már nagyon várom, hogy megnézzem a Ford és a Renault közötti csatát a Rally3-as kategóriában, és bízom benne, hogy később más márkák is csatlakoznak. Több versenyzőtől is hallottam, hogy azért nem indulnak csak Rally3-as autóval, mert mindenki számára csak a Ford elérhető. Bízom benne, hogy a Renault autójának megjelenése jó hatással lesz a piacra.” 

Friss