2024. április 19. 09:33

KezdőlapWRCKovalainen nagyon elfoglalt lesz 2023-ban, két bajnokságban is indul

Kovalainen nagyon elfoglalt lesz 2023-ban, két bajnokságban is indul

-

Heikki Kovalainen idén két bajnokságban, Finnország mellett Japánban is szinte teljes szezont megy, de rajthoz áll a Japán Rallyn is. 

Heikki Kovalainen idén a Lappföld Rallyn kezdte szezonját Jari-Matti Latvala korábbi navigátorával, Miikka Anttilával, majd a Kuopio Rallyn már Janni Hussi navigált neki az R5-ös Skodában. Előbbi versenyen szuperrallyzott, utóbbin pedig a 14. helyet szerezte meg. 

A korábbi F1-es pilóta azonban a Japán Rally Bajnokságban is elindul, ahol hét versenyen áll rajthoz, míg Finnországban összesen hat rallyn. 

“A cél az, hogy egy verseny kivételével minden japán bajnokin elinduljunk Sae Kitagawa navigátorommal – mondta Heikki Kovalainen a Rallit.fi oldalnak. – A finn és japán sorozat mellett pedig tervben van a Japán Rally is, ahol lenne egy kis helyismeret előnyöm. A tavalyi verseny is jól sikerült, és néhány pályát megjegyeztem.” 

A finn versenyző, aki tavaly japán bajnok lett a Kuopio Rally miatt kihagyta japán Tsumagoi Rallyt, míg a Shinshiro Rally miatt nem indul a finn Jyvaskyla Rallyn. 

Heikki Kovalainen programja tehát így néz ki idén 

Január 12-14. Lappföld Rally (FIN) – 27. hely
Február 2-24. Kuopio Rally (FIN) – 14. hely
Március 3-5. Shinshiro Rally (JPN)
Április 14-16. Tour de Kyushu in Karatsu (JPN)
Május 5-7. Kumakogen Rally (JPN)
Május 19-20. Pohjanmaa Rally (FIN)
Június 9-11. Tango Rally (JPN)
Június 16-17. Itaralli (FIN)
Július 7-9. Kamuy Rally (JPN)
Augusztus 11-12. Lahti Rally (FIN)
Szeptember 8-10. Hokkaido Rally (JPN)
Szeptember 29-30. Kokkola Rally (FIN)
Október 13-15. Rally Highland Masters (JPN)
November 16-19. Japán Rally (WRC) 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss