2024. április 24. 18:41

KezdőlapWRCMillener: Nagyon szomorú lenne, ha ez megtörténne

Millener: Nagyon szomorú lenne, ha ez megtörténne

-

Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke szerint nagyon szomorú lenne, ha nem sikerülne most sem összehozni a brit WRC futamot, mely miatt gyerekkorában a rallysport iránt kezdett érdeklődni. 

A Brit Rally már a kezdetektől, 1973-tól része volt a WRC naptárnak, eleinte RAC Rally, majd Wales Rally néven, azonban 2019 óta nem rendeztek brit vb futamot. 

2020-ban a járvány miatt hiúsult meg a verseny, majd legutóbb már Észak-Írországban szerették volna vendégül látni a WRC mezőnyt, a terv azonban gazdasági okokból nem valósult meg. 

Januárban újabb megbeszélés történt az Észak-Ír Rally létrehozása ügyében, és bár most minden korábbinál nagyobb az elhatározás, most is az anyagiakon múlik minden. A határidő, mely április, pedig gyors döntésre kényszeríti a szervezőket. 

“Úgy gondolom, hogy a megbeszélésen résztvevők közül mindenki nagyon szeretné, ha végre ismét sikerülne összehozni egy brit WRC futamot – mondta Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke a Motorsport.com oldalnak, aki szintén jelen volt a megbeszélésen. – Szerintem, ha most sem sikerül megvalósítani, akkor lehetetlenség megmondani, hogy mikor lesz újra ilyen verseny. Ez pedig nagyon szomorú lenne, a Brit Rally volt az, ami miatt a rally iránt kezdtem érdeklődni gyerekként.” 

Millener szerint a nagy múltú versenynek jó helye lenne Észak-Írországban. 

“Jelenleg Észak-Írország az egyik lehetséges helyszíne a versenynek, ami nagyon jó otthona lenne a rendezvénynek. Remek hangulat és sok néző lenne. Minden feltétel adott lenne egy jó versenyhez.” 

A finanszírozást azonban nehéz megoldani. 

“A legnagyobb problémát, az anyagiakat valóban nehéz előteremteni, de bízok benne, hogy most elég ember szeretné ennek a futamnak a megvalósulását és sikerül megrendezni. Ha nem sikerülne, lehet többet nem is lenne rá esély.” 

Friss