2024. március 28. 14:21

KezdőlapWRCBreen bevallotta, nagyon mélyről kellett visszakapaszkodnia

Breen bevallotta, nagyon mélyről kellett visszakapaszkodnia

-

Craig Breen a tavalyi rossz szezon miatt nagyon mélyre került, azonban annak köszönhetően, hogy hitt magában és közvetlen környezet is bízott benne, sikerült visszatérnie a sikeres útra. 

Craig Breent nagy tervekkel igazolta le az M-Sport a 2022-es WRC szezonra, azonban a sikerek csak az év első felében jöttek, a második félévben katasztrófák sorozata következett be. Ez pedig megviselte az ír versenyzőt is, azonban közvetlen környezete továbbra is próbálta tartani benne az erőt. 

“Tavaly nagyon mélyre kerültem mentálisan a sikertelenség miatt – mondta Craig Breen a Motorsport.com oldalnak. – Soha nem szabad azonban hagyni, hogy bárki a fölbe tiporjon, mert csak te magad vagy tisztában képességeiddel. Szerencsére a környezetben lévők ugyancsak próbáltak erősíteni, és ez végül sikerrel járt. Senki sem tudja elképzelni, hogy mennyire mélyen voltam. Amikor jobb eredményt értem el, akkor egy kicsit jobb volt a helyzet, de a sikertelenség aztán újra rontott rajta. Ugyancsak nem segített, hogy néhány idióta otthonról azt hitte, hogy jobban tudják még nálam is, hogy mi a helyzet.” 

Az idei évre aztán Breen ismét a Hyundaihoz igazolt, ahol részszezont fog teljesíteni a WRC-ben, a változás pedig jót tett a pilótának és idei első versenyén, Svédországban a második helyen zárt. 

“A legfontosabb, hogy idén jól érezzem magam és ismét legyen kedvem a versenyzéshez a tavalyi év után. Az eredmény nem számít, csak, hogy élvezzem, amit csinálok. A fájdalmas időszak decemberig tartott, akkor azonban egy versenyen indultam egy historic autóval és újra visszatértek a jó érzések.” 

Az ír versenyző idén pedig a WRC versenyek mellett a Portugál Rally Bajnokságban is rajthoz áll, így részt vesz az ERC szezonnyitó Fafe Rallyn is a helyi Hyundai csapatával. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss