2024. április 19. 05:47

KezdőlapWRCOtt Tanak svéd győzelme után már a 10 legjobb WRC pilóta között

Ott Tanak svéd győzelme után már a 10 legjobb WRC pilóta között

-

A WRC jelenlegi gyári mezőnyében Ott Tanak a legsikeresebb főállású versenyző 18 győzelemmel, amivel már a vb történelmének 10 legtöbb győzelmet arató versenyzője közé lépett. 

A WRC történelmének legtöbb futamgyőzelmét a kilencszeres rally világbajnok Sébastien Loeb érte el, aki 80. Futamgyőzelmét szerezte a 2022-es Monte-Carlo Rallyn. 

A második legsikeresebb versenyzőt is sokan azonnal kitudják találni, ő a nyolcszoros rally világbajnok Sébastien Ogier 56 győzelemmel. 

A harmadik helyen a kétszeres rally világbajnok Marcus Grönholm szerepel 30 futamgyőzelemmel. 

Az ugyancsak kétszeres világbajnok Carlos Sainz 26 győzelmet tudott elérni, amivel a ranglista negyedik helyén áll, az 1995-ös világbajnok Colin McRae-t 1 győzelemmel megelőzve. 

Világbajnoki címeit tekintve sokkal előrébb gondolhatnánk a négyszeres világbajnok Tommi Makinent és Juha Kankkunent is, azonban mindössze 24, illetve 23 győzelmet tudtak szerezni. 

A ranglista nyolcadik helyén az egyszeres világbajnok Didier Auriol áll kereken 20 győzelemmel, 1 sikerrel megelőzve Markku Alént. 

A 10. helyen pedig hárman is szerepelnek egyformán 18 győzelemmel, az 1983-as világbajnok Hannu Mikkola, a 2019-es világbajnok Ott Tanak, valamint Jari-Matti Latvala, aki az egyetlen a legjobb 10 között, aki nem tudott vb címet szerezni. 

A jelenlegi gyári mezőnyből Thierry Neuville 17 győzelemnél jár, Kalle Rovanpera nyolc, Elfyn Evans 5, Dani Sordo 3, Esapekka Lappi 1 versenyt tudott eddig megnyerni. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss