2023. március 22. 23:33
KezdőlapWRCMunster Rally1-es autóval fejezheti be az évet, de ehhez neki is tennie...

Munster Rally1-es autóval fejezheti be az évet, de ehhez neki is tennie kell

-

A tervek szerint Grégoire Munster az év végén debütálhat a WRC legmagasabb kategóriájában, ez azonban függ a luxemburgi versenyző WRC2-es szereplésétől is. 

Grégoire Munster idén az M-Sport WRC2-es csapatát erősíti és a 24 éves versenyző a nyolcadik helyen kezdte a szezont a Monte-Carlo Rallyn. A luxemburgi pilóta azonban idén a JWRC-ben is rajthoz áll a Rally3-as Forddal, mellyel Svédországban a negyedik helyen ért célba. 

A fiatal versenyzőnek pedig érdemes lesz idén jól szerepelnie, hiszen, ha így lesz, az év utolsó két WRC futamán már a Jourdan Serderidis Ford Puma Rally1-es autójával indulhat. 

“Nagyon szurkolok Grégoire-nak, mert jó eredmények esetén az évet a Pumával fejezheti be – mondta Jourdan Serderidis a Dirtfishnek. – Ez a lehetőség azonban függ a WRC2-es szerepléstől is, de a tervek szerint az utolsó két versenyen már a Rally1-es autóval indulhat. Egészen biztosan ösztönzi ez a lehetőség, amivel szeretne valószínűleg élni.” 

Munster lehet az M-Sport második WRC2-es versenyzője, aki kipróbálhatja a csapat Rally1-es autóját is, miután tavaly Jari Huttunen a Finn Rallyn indulhatott a hibrid járművel. 

“Tudom, hogy van egy terv a jövőmet illetően, ami nagyban függ az eredményektől – mondta Grégoire Munster. – Egyelőre azonban csak a WRC2-es futamaimra koncentrálok és majd meglátjuk miként alakul az év.” 

Friss