2024. április 27. 03:09

KezdőlapWRCNeuville: A hibrid erő Mexikóban lesz a leghatékonyabb

Neuville: A hibrid erő Mexikóban lesz a leghatékonyabb

-

Thierry Neuville szerint a nagy magasság miatt kiemelten fontos lesz a hibrid erő a Mexikó Rallyn, ahol a motorok veszítenek erejükből. 

A hibrid erőforrások először lesznek nagy tengerszint feletti magasságban használva az idei Mexikó rally idején, és mivel a motorok ilyen körülmények között veszítenek erejükből, Thierry Neuville szerint kiemelt fontosságot kap a hibrid rendszer. 

“A hibrid energia bár nem tart sokáig, Mexikóban minden más versenyhez képest komolyabban lesz érezhető – mondta Thierry Neuville a Motorsport.com oldalnak. – A hibrid erő kulcsfontosságú lesz a versenyen.” 

Az FIA csak Európában engedélyezi a teszteket a WRC gyártóinak, ahol nehéz a mexikóihoz hasonló körülmények között dolgozni, de Neuville bízik benne, hogy jól sikerült a felkészülés. 

“Azt hiszem, hogy jól sikerült a felkészülés Mexikóra. Bár az ottani verseny körülményeit nem lehet előteremteni Európában, és három éve nem versenyeztünk Mexikóban, de úgy érzem, hogy jól sikerült a teszt. Egy Mexikó előtti teszten más teljesítménnyel kell dolgozni, mint más versenyek esetében, hiszen a motor veszít erejéből, de ez az aerodinamikai csomag miatt kevésbé érezhető.” 

A Monte-Carlo Rally után a vb harmadik versenyén visszatér a mezőnybe a nyolcszoros világbajnok Sébastien Ogier is, aki szerint is nehéz Európában felkészülni Mexikóra. 

“Próbáltuk ugyan szimulálni a mexikói körülményeket a csapattal, de ez nem könnyű Európában – mondta a toyotás versenyző. – Mivel Európában az év ezen időszakában lehetetlen hasonló körülményeket találni, csak a szimulációra lehet hagyatkozni. Érdekes lesz megtapasztalni a nagy magasságban a hibrid rendszer nyújtotta erőt is, amit a körülmények nem fognak befolyásolni. Kulcsfontosságot kap a plusz energia felhasználása Mexikóban.” 

Friss