2024. április 20. 01:55

KezdőlapWRCRovanpera: Rengeteget javult az autó

Rovanpera: Rengeteget javult az autó

-

Kalle Rovanpera a Mexikó Rally előtti tesztet követően nagyon jó érzéssel szállt ki a Toyota Yaris Rally1-ből, mely a tavalyi világbajnok szerint sokat javult durva murvás pályán. 

A Toyota csapata nagyon szenvedett tavaly a durva murvás versenyeken, Szardínián és Görögországban sem tudott egyetlen versenyzője sem dobogóra állni. 

Jari-Matti Latvala csapatfőnök ezért kiemelt fontosságúnak nevezte a Mexikó Rally előtti tesztet, mely után Kalle Rovanpera pedig nagyon elégedett volt. 

“Valóban nem volt jó a teljesítmény korábban a durva murvás versenyeken, de a csapat nagyon sokat dolgozott ennek javítása érdekében – mondta Kalle Rovanpera a Motorsport.com oldalnak. – A teszten nagyon pozitív benyomást keltett az autó, határozottan javult a teljesítménye. Még mindig kell javítanunk pár dolgon, de az irány nagyon jó.” 

A tavalyi világbajnok Ott Tanak mögött a második helyről várja a mexikói hétvégét, és szerinte sokat fog számítani, hogy nem kell elsőként rajtolnia a nyitó napon. 

“Mexikóban nagyon sokat fog számítani, hogy másodikként rajtolhatunk. Ez az egyik legnehezebb verseny a naptárban az úttisztítás szempontjából, ezért nagyon boldog vagyok, hogy másodikként rajtolhatok. Persze a később rajtolók még jobb helyzetben lesznek.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss