2024. április 26. 14:41

KezdőlapWRCGreensmith Mexikótól minden versenyen indul

Greensmith Mexikótól minden versenyen indul

-

Gus Greensmith Mexikóban kezdi WRC2-es szezonját, onnantól azonban minden WRC futamon rajthoz áll, csupán a Japán Rally a kérdéses. 

Gus Greensmith miután kikerült az M-Sport csapatából, a Toksportnál talált helyet és idén Skoda Fabia RS Rally2-vel fog versenyezni a WRC2-ben. 

A brit versenyző azonban csak Mexikóban kezdi idei programját, aminek egyszerű oka van. 

“Amikor kiderült, hogy a WRC2-ben fogunk versenyezni, már elmúlt Karácsony is – mondta Gus Greensmith a Dirtfishnek. – A megállapodás megtörtént, de a Monte előtt már nem maradt idő tesztre. Japán óta nem versenyeztem, és mivel a WRC2-ben csak hét versenyen kell indulni, nem kellett kapkodnunk. Úgy döntöttem, hogy időt hagyok a csapattal és az autóval való ismerkedésre és csak Mexikóban indulok először. Emellett bár szerettem volna indulni a Montén, mert az az egyik legjobb versenyem, Svédországban azonban nehéz lett volna olyan riválisokkal harcolni, akiknek komoly a havas tapasztalatuk.” 

A hátralévő 11 WRC futamon azonban már a tervek szerint elindul Greensmith. 

“Amikor csak tudok, az autóban szeretnék ülni. A Közép-Európa Rally végéig biztosan minden versenyen indulok, ezért sok teszt is vár ránk. Nagyjából 3-4-szer többet fogok tesztelni, mint az elmúlt 2-3 évben. A Japán Rallyn való indulás még kérdéses, de addig ki sem szállok a Skodából.” 

Friss