2024. április 23. 23:18

KezdőlapERCA Citroen fejleszti Rally2-es autóját

A Citroen fejleszti Rally2-es autóját

-

A Rally2-es autók között egyik legsikeresebb jármű jelenleg is a Citroen C3, melyet a francia gyártó idén tovább fejleszt. 

“A versenyautók fejlesztése sosem fejeződik be – mondta Didier Clément, a Citroen Ügyfélprogramért felelős vezetője a WRC hivatalos oldalának. – Mindig igyekszik kis részletekben fejleszteni autóinkon. Korábban ez történt a Xsara, a C4, a DS3 és most a C3 esetében is. A motor területén tervezünk fejlesztéseket, valamint néhány szoftveren is a C3 Rally2-nél, továbbá javítunk a felfüggesztésen, aerodinamikai csomagon és a differenciálművön is. Összességében egy nagyobb fejlesztés történik.” 

A fejlesztés fokozatosan fog történni idén, és mielőtt szélesebb körben elérhető lenne, a gyárilag támogatott versenyzők próbálhatják ki őket. 

“Nemcsak olyan versenyzők számára szeretnénk egy jó Rally2-es autót elérhetővé tenni, mint Yohan Rossel, Yoann BonatoMads Ostberg, hanem mindenki számára, Yohan, Yoann, Stéphane Lefebvre és Alejandro Cachón egyaránt teszteltek az autóval, nekik pedig van olyan tapasztalatuk, ami segít mindenki számára jó autót készíteni.” 

Clément kiemelte, hogy nagyon fontos a Citroen számára a WRC2-es bajnokság. 

“Egészen elképesztő, hogy ennyi gyártó és jó versenyző van a WRC2-ben, lehetetlen megmondani, hogy ki lesz a bajnok. A nagy küzdelem miatt pedig fontos a Citroen számára a WRC2. 10-12 győzelemre esélyes versenyző minden rajthoz áll és 30-40 autó is látható egy-egy versenyen a kategóriában. A Rally2 egyértelmű sikertörténet az FIA számára. Nagyon fontos, hogy mi is ott legyünk a mezőnyben.” 

Friss