2024. április 26. 06:33

KezdőlapWRCHalttunen többet fog vezetni, hogy jobb navigátor legyen

Halttunen többet fog vezetni, hogy jobb navigátor legyen

-

Jonne Halttunen a hétvégi Jyvaskyla Rallyn pilótaként indult egy régi Toyota Corollával, ez pdeig mindössze a második versenye volt a bal1-ből, azonban nem az utolsó. 

Kalle Rovanpera és Jonne Halttunen is részt vett a Finn Rally Bajnokság harmadik idei versenyén, azonban a Jyvaskyla Rallyn Rovanpera a saját Toyota Starletjét vezette, míg Halttunen ugyancsak pilótaként terelt egy Toyota Corolla AE86-ot. 

A tavalyi világbajnok navigátor számára mindössze a második verseny volt ez pilótaként, korábban, 2015-ben az ugyancsak finn Maxell Rallyn állt rajthoz egy Honda Civic-kel. 

Halttunen nagyon élvezte a versenyt, de nemcsak ezért szeretne több rallyn is pilótaként indulni. 

“Az egyik legmenőbb nap volt sok-sok év után – mondta a Jyvaskyla Rallyról Hattunen a Dirtfishnek. – Egész nap nevettem és mondtam is navigátoromnak, Tapio Suominennek, hogy a vezetés a világ legjobb dolga. Nem volt probléma az autóval és egész jó eredményeket is értem el, igaz előfutóként nem ez volt a lényeg. A jövőben talán csak azon fogok változtatni, hogy szekvenciális váltót tetetek az autóba. Biztosan maradok navigátor, de hobbiból elindulok több versenyen is pilótaként. Ez segít megérteni jobban Kallét is, sok információról derül ki, hogy miért kell azt időben mondani.“ 

Halttunen azonban másra is rá jött. 

“Nagyon meglepett, hogy mennyire nehéz minden információt megérteni pilótaként. Korábban azt hittem, hogy Kalle mindent könnyedén megért, de most megtapasztaltam, ezt és bizony az esetek 30%-ban nem értettem az információt. Nagyon a vezetésre koncentráltam, és volt olyan információ, amit ugyan hallottam, de már nem értettem meg, mert nem arra figyeltem.”  

Friss