2024. április 26. 03:34

KezdőlapWRCJó esély van Latvala indulására a WRC-ben idén

Jó esély van Latvala indulására a WRC-ben idén

-

Jari-Matti Latvala befejezte WRC karrierjét, miután a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke lett, azonban 40. születésnapja előtt még indulna 210. WRC futamán. Erre idén jó esély mutatkozik. 

Jari-Matti Latvala és Takamoto Katsuta is jelen volt a hétvégi japán bajnoki Shinshiro Rallyn, melyen bemutatkozott a fejlesztés alatt álló Rally2-es Toyota, Katsuta édesapjával, Norihikoval. 

Mind emellett pedig Latvala találkozott Akio Toyodával is, majd a megbeszélés után a Toyota vezérigazgatója kijelentette: Szeretné, ha Latvala számára sikerülne a 210. WRC futamon való részvétel. 

A Toyota WRC csapatának vezetője pedig idén komoly esélyt lát erre.

“Mielőtt betöltöm a 40. Életévemet, szeretnék még egyszer Rally1-es autóval indulni a WRC-ben. – mondta az idén 38 éves Latvala a japán Rallyplus.net oldalnak. – Örülök, hogy beszélgettünk erről Akioval. Idén a csapatunk a negyedik autót bérelhetővé tette, ezért talán most van a legnagyobb esély arra, hogy versenyezzek vele. Ez a lehetőség azonban függ attól is, hogy milyen érdeklődés lesz az autó bérlésére más versenyzőktől.” 

Latvala indulására talán a Japán Rallyn van a legnagyobb esély. 

Friss