2024. április 20. 09:10

KezdőlapWRCLatvala nem aggódik már a Mexikó Rally előtt

Latvala nem aggódik már a Mexikó Rally előtt

-

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke nagyon fontosnak tartotta a Mexikó Rally előtti teszteket, mivel a japán gyártó tavaly küzdött a durva murvás versenyeken. A csapatvezető a teszteket követően már nyugodtan várja a WRC következő versenyét. 

 Tavaly sem Szardínián, sem pedig Görögországban nem tudott dobogón zárni egyetlen toyotás versenyző sem Rally1-es autóval, ami jól mutatta, hogy a japán gyártónak problémái vannak a durva murvás versenyeken. 

Éppen ezért kiemelt fontosságúnak minősítette Jari-Matti Latvala a Mexikó Rally előtti teszteket, mivel a WRC következő versenyén is hasonló szakaszok lesznek, amihez társul még a nagy tengerszint feletti magasság, valamint hőség. 

“Tavaly valóban voltak problémáink olyan versenyeken, ahol kemény, csúszós talajon kemény gumikkal kellett versenyezni – mondta Jari-Matti Latvala a Rallit.fi oldalnak. – A teszteken sokat dolgoztunk és a versenyzők visszajelzései alapján azt gondolom, hogy sikerült a problémákat megoldani és sokkal versenyképesebbek leszünk ilyen körülmények között is.” 

A mexikói rajtsorrend is kedvez a toyotás párosoknak. 

“Sokat fog jelenteni Mexikóban, hogy Kalle Rovanpera nem elsőként indul, Elfyn Evans rajthely pedig még jobb lesz az első napon. Takamoto Katsuta kiváló, míg Sébastien Ogier zseniális rajthelyről kezdhet. Minden adott a rajthely szempontjából a sikerhez. Véleményem szerint az autón végzett munkák is sokat segíthetnek, sokat dolgoztunk az autók felfüggesztéseivel és annak geometriájával.” 

A Toyotának problémái voltak korábban Mexikóban a hűtéssel is. 

“Nem aggódom emiatt sem, hiszen ezeket a problémákat már régebben megoldottuk, a problémát inkább a felfüggesztés jelentette. Sok munka folyt ezen a területen is, ami során a tapadás növelése volt a fontos. Tavaly láthattuk, hogy a meleg nem jelent problémát a hibrid autók számára, inkább a ritkább levegő miatt vannak kérdőjelek még. Ez új dolog lesz, és csak Mexikóban derül fény arra, hogy okoz-e problémát. Jelenleg nem aggódunk, de fel vagyunk készülve arra is, ha probléma adódik.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss