2024. április 24. 17:34

KezdőlapWRCSordo szeretne győzelemért harcolni Mexikóban

Sordo szeretne győzelemért harcolni Mexikóban

-

Dani Sordo jó esélyt lát arra, hogy ha nem lesz problémája, a győzelemért tud harcolni a Mexikó Rallyn, ahol jó lesz az első napi rajthelye is. 

Dani Sordo a Monte-Carlo Rally után tér vissza a WRC mezőnyében a Mexikó Rally idején, ahol csupán kilencedikként fog rajtolni az első napon, így nagyon jó útviszonyok között vezethet. 

“A Mexikó Rally egy nagyon jó verseny fantasztikus szakaszokkal – mondta Dani Sordo. – A szurkolók nagyon sok energiát tudnak átadni fanatizmusukkal és nagyszerű hangulatot teremtenek. A verseny egyedülálló a naptárban a nagy tengerszint feletti magasságával, ami miatt az autók veszítenek erejükből. Fizikálisan azonban a versenyzőknek is fel kell készülniük a ritkább levegőre, sokkal könnyebben elfárad az ember ilyen körülmények között. Szeretnénk minél előrébb végezni a hétvégén, és ha minden rendben lesz, talán még a győzelemért is tudunk harcolni, de a dobogó a minimum, amit szeretnénk elérni.” 

Dani Sordo korábban 11 alkalommal indult Mexikóban és 2018-ban érte el legjobb eredményét a Közép-Amerikai országban, amikor második lett. 

A Mexikó Ralyn összesen 23 szakaszt kell teljesíteniük a versenyzőknek, a versenytáv pedig 320.71 km lesz. A verseny ideje alatt 25-26 fokos meleg és száraz idő várható. 

Friss