2024. április 25. 11:01

KezdőlapWRCEvans: Nehéz Európában felkészülni a Mexikó Rallyra

Evans: Nehéz Európában felkészülni a Mexikó Rallyra

-

A nagy magasságra és melegre nehezen lehet felkészülni Európában, ennek ellenére Elfyn Evans bízik benne, hogy minden rendben lesz a Mexikó Rallyn. 

Elfyn Evans egy negyedik, majd egy ötödik helyet szerzett a Monte-Carlo Rallyn és a Svéd Rallyn, így a vb negyedik helyéről várhatja a Mexikó Rallyt, mely teljesen új kihívás lesz. 

A 2022-ben bevezetett hibrid autók először fognak nagy tengerszint feletti magasságban versenyezni, ami mellé még nagy meleg is társul a Közép-Amerikai országban. 

“Rendszerint a Mexikó Rally mindig nagy kontrasztot jelent a szezon első két versenye után – mondta Elfyn Evans. – Először fogunk versenyezni nagy magasságban a hibrid autókkal, ráadásul meleg is lesz. Ilyen körülményeket nehéz Európában találni, ezért elsősorban szimulálni próbáltuk. Bízom benne, hogy minden rendben lesz és sikerült rendesen felkészülni a versenyre.” 

Elfyn Evans korábban hatszor indult a Mexikó Rallyn és 2019-ben, még Forddal sikerült a harmadik helyen zárnia. 

A Mexikó Ralyn összesen 23 szakaszt kell teljesíteniük a versenyzőknek, a versenytáv pedig 320.71 km lesz. A verseny ideje alatt 25-26 fokos meleg és száraz idő várható. 

Friss