2023. március 29. 05:20
KezdőlapWRCNeuville folytatná a dobogós eredmények sorát

Neuville folytatná a dobogós eredmények sorát

-

Annak ellenére, hogy még sosem sikerült nyernie Mexikóban, Thierry Neuville számára az egyik kedvenc verseny a Közép-Amerikai verseny. A belga versenyző bízik benne, hogy sikerül folytatni a dobogós eredmények sorát a WRC harmadik idei versenyén is. 

Thierry Neuville a tavalyi Spanyol Rally óta folyamatosan az első három hely valamelyikén zár, Spanyolországban második, Japánban első, míg a Montén és Svédországban harmadik helyen ért célba. 

A WRC szezon pedig a belga versenyző egyik kedvenc versenyével folytatódik. 

“A Mexikó Rally mindig is az egyik kedvenc versenyem volt – mondta Thierry Neuville. – Fantasztikus országban, nagyszerű utakon rendezik meg mindig a versenyt, ahol a szurkolók mindig csodálatos hangulatot teremtenek. Az idei Mexikó Rally több okból is nagy kihívás lesz. Ez az első murvás futam az idén, ráadásul nagy meleg lesz, és a hibrid autók először indulnak nagy tengerszint feletti magasságban. Nagyon fontos lesz a hibrid rendszer tökéletes beállítása, mert ez ellensúlyozhatja a ritkább levegő okozta motorteljesítmény visszaesést. Tökéletes tapadás és precíz vezetésre lesz szükség a jó tempóhoz. Bízom benne, hogy mi leszünk az egyik leggyorsabbak és sikerül ismét dobogóért harcolni.” 

A belga versenyző korábban kilencszer indult Mexikóban és három alkalommal is sikerült a harmadik helyen zárnia. 

A Mexikó Ralyn összesen 23 szakaszt kell teljesíteniük a versenyzőknek, a versenytáv pedig 320.71 km lesz. A verseny ideje alatt 25-26 fokos meleg és száraz idő várható.   

Friss