back to top
2024. május 16. 01:41

KezdőlapWRCOgier: Semmi pénzért nem hagytam volna ki Mexikót

Ogier: Semmi pénzért nem hagytam volna ki Mexikót

-

Sébastien Ogier számára a Mexikó Rally az egyik legsikeresebb, hiszen hat győzelmet tudott korábban ünnepelni ezen a versenyen, és 15 éve a Közép-Amerikai országban debütált is. 

Sébastien Ogier a Monte-Carlo Rally győzelme után a Mexikó Rallyn tér vissza a WRC mezőnyébe, azon a versenyen, melyről sok jó emléket őriz.  

“Azonnal beírtam a naptáramba Mexikót, amikor megtudtam, hogy újra a WRC naptárba kerül – mondta Sébastien Ogier. – Semmi pénzért nem hagytam volna ki, hiszen minden itt kezdődött számomra. 2008-ban ezen a versenyen debütáltam, azóta pedig sok szép emléket szereztem erről a versenyről. A hangulat mindig nagyszerű és a pályák is nagyon jók. Mivel gyakorlatilag tavaly Portugália óta nem vezettem hasonló murván, nagyon fontos volt a teszt. Kíváncsi leszek a hibrid rendszer viselkedésére a ritkább levegőben. Minden eddiginél fontosabb lesz a hatékony használata, mert komolyan befolyásolhatja az autó teljesítményét.” 

 Sébastien Ogier korábban 12 alkalommal indult Mexikóban és egészen elképesztő 50%-os teljesítménnyel rendelkezik, hiszen hatszor nyert. A győzelmek mellett pedig további három alkalommal állt dobogóra. 

A Mexikó Ralyn összesen 23 szakaszt kell teljesíteniük a versenyzőknek, a versenytáv pedig 320.71 km lesz. A verseny ideje alatt 25-26 fokos meleg és száraz idő várható. 

Friss