2024. április 26. 06:51

KezdőlapWRCRovanpera: Mexikóban az eggyel jobb rajthely is sokat számít

Rovanpera: Mexikóban az eggyel jobb rajthely is sokat számít

-

Kalle Rovanpera idén a második helyről rajtolhat a Mexikó Rally első napján, a tavalyi világbajnok pedig szeretné kihasználni a picivel jobb rajthelyet. 

Kalle Rovanpera a Monte-Carlo Rallyn szerzett második és svéd negyedik helyet követően 3 pontos hátrányban áll Ott Tanak mögött a második helyen a vb-n, ennek köszönhetően azonban nem elsőként kell rajtolnia Mexikóban, ami a tavaly világbajnok szerint sokat számít az év első murvás futamán. 

“Örülök, hogy újra murvás verseny következik a bajnokságban és örülök, hogy visszatérünk Mexikóba – mondta Kalle Rovanpera. – Biztos vagyok benne, hogy nehéz verseny lesz, mert ez az egyetlen futam, mely nagy magasságban zajlik. A verseny előtt sokat dolgoztunk a csapattal, hogy a durva murvás szakaszokon javítsunk teljesítményünkön, és örülök, hogy sokat fejlődtünk a teszten. Mexikóban az eggyel jobb rajthely is sokat számít, ezért örülök, hogy nem elsőként kell rajtolni az első napon, bár a mögöttünk rajtolók még jobb helyzetben lehetnek.” 

Riválisaihoz képest igen kis tapasztalattal rendelkezik Rovanpera Mexikóból, hiszen eddig csupán két alkalommal indult a Közép-Amerikai országban, legjobb eredménye pedig egy ötödik hely 2020-ból. 

A Mexikó Ralyn összesen 23 szakaszt kell teljesíteniük a versenyzőknek, a versenytáv pedig 320.71 km lesz. A verseny ideje alatt 25-26 fokos meleg és száraz idő várható. 

Friss