2024. március 29. 07:29

KezdőlapWRCTanak: Nem tudom hol tartunk murván a többiekhez képest

Tanak: Nem tudom hol tartunk murván a többiekhez képest

-

Ott Tanak igazán nehéz helyzetben lesz a Mexikó Rally első napján, amikor takarítania kell az utakat. Az észt fordos versenyző csak akkor kerülne jobb helyzetbe, ha esne, erre azonban semmi esély. 

Ott Tanak nem lesz irigylésre méltó helyzetben a Mexikó Rally első napján, mivel a Monte ötödik és a Svéd Rally első helye után vezeti a világbajnokságot, így takarítania kell a pénteki szakaszokon. 

“Nagyon fontos teszten vagyunk túl – mondta Ott Tanak. – Először vezettem a Ford Pumát murván és mivel a szezon nagy része ezen a felületen zajlik, így két napot is teszteltünk. Az M-Sport csapata folyamatosan keményen dolgozik és szépen fejlődik, azonban egyelőre nem tudom hol tartunk murvás felületen a többiekhez képest, ehhez teljesíteni kell egy versenyt ilyen felületen. Mexikóban bár nagyon jó utakon lehet vezetni, nagy kihívás lesz a nagy magasság és meleg. Az első napon nem leszünk jó helyzetben, az első helyről indulás csak esőben lenne jó, azonban nem vagyok jó esőtáncban.” 

Ott Tanak korábban kilencszer indult a Mexikó Rallyn, ahol az utolsó két alkalommal, 2019-ben Toyotával, míg 2020-ban Hyundaijal a második helyen tudott zárni. 

A Mexikó Ralyn összesen 23 szakaszt kell teljesíteniük a versenyzőknek, a versenytáv pedig 320.71 km lesz. A verseny ideje alatt 25-26 fokos meleg és száraz idő várható.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss