2024. március 29. 14:50

KezdőlapWRCA Hyundai nyerni megy Mexikóba

A Hyundai nyerni megy Mexikóba

-

Idén még nem sikerült nyerni a Hyundai Motorsport versenyzőinek A WRC-ben, ezen azonban jó eséllyel változtathat Mexikóban, ahol rajthelyzeti előnyben lesz a koreai gyártó. 

A Monte-Carlo Rallyn mindenkinél jobb teljesítményt nyújtott a Toyota és Sébastien Ogier, míg Svédországban bár jobb volt a Hyundai teljesítménye a szezonnyitóhoz képest, végül Ott Tanak tudott nyerni az M-Sport Fordjával, így a koreai gyártó egyelőre nem tudott sikert elérni. 

Cyril Abiteboul azonban jó esélyt lát ennek megváltoztatására Mexikóban. 

“Murván kiválóan teljesített tavaly a Hyundai, ezért szeretnénk ezt a formát folytatni idén is – mondta a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. – Minden versenyzőnknek komoly mexikói tapasztalata van, és tudják, hogy milyen nagy magasságban és melegben versenyezni. Nagy magasságban igaz, hogy először fogunk versenyezni a hibrid autókkal, de ha jól van beállítva a hibrid rendszer, akkor előnyre tehetünk szert. A pilóták és én is jó esélyt látok a sikerre Mexikóban, a jó rajthely is segíthet elérni az első idei győzelmet.” 

Thierry Neuville harmadik, Esapekka Lappi hetedik, míg Dani Sordo a 10. helyről várja a Mexikó Rallyt. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss