2024. március 29. 11:21

KezdőlapWRCA Toyota saját tesztutakat épít

A Toyota saját tesztutakat épít

-

A Toyota Gazoo Racing új tesztterületet vásárolt, ahol eddigi területükkel ellentétben saját utakat készülnek építeni. 

A Toyota korábban két tesztterületet használt, egyet a versenyekre való felkészülésre, a másikat pedig autófejlesztésre. Idén azonban a japán gyártó csak egy területen végezte munkáját, ahol közutakon próbálták ki autóikat. 

A jövőben azonban megváltozik, egy új területet vásárolva teljesen zárt részen folyhat a munka. 

“A Toyota lefoglalt egy területet Kuohu környékén, ahol saját tesztutakat is tudunk építeni – mondta Jari-Matti Latvala csapatfőnök a Rallit.fi oldalnak. – Az új területen van egy erdei útbázis, melyekből új utakat tudunk építeni. Mostanra kiderült, hogy a saját tesztterület nagyon fontos. A jelenlegi területünknek korlátjai vannak, mert közutakat kell lezárni, majd a teszt után az utat helyre is kell állítani, emiatt pedig sokszor a tesztelés ideje is lerövidül. Az új területet azonban bármikor tudjuk használni.” 

Latvala hozzátette, hogy 12 km-es tesztút létrehozásában gondolkodnak, ráadásul nemcsak a murvás út mellett egy aszfaltos szakasz is lehetne. 

“Az új területen sok lehetőség nyílna, de az igazi az lenne, ha létre tudnánk hozni egy aszfaltos utat is.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss