2024. április 20. 12:32

KezdőlapWRCAz Alpine különleges modellel emlékezik az 50 évvel ezelőtti győzelemre

Az Alpine különleges modellel emlékezik az 50 évvel ezelőtti győzelemre

-

Az Alpine különleges modellel emlékezik az 1973-as Sanremo Rally győzelmére, a rally barátok nagy örömére. 

A WRC első, 1973-as szezonjában sikert sikerre halmozott az Alpine az A110-es modellel, 63 pontos előnnyel nyerve a gyártók számára kiírt bajnokságot és a 13 futamos szezon során hat győzelmet aratva. 

Jea-Luc Therier révén nyerni tudott az Alpine Sanremoban is, aminek 50 éves évfordulójára egy különleges modell kerül a piacra. 

Már az autó neve is ünnepi, A110 San Remo 73. 

A név mellett pedig az autó festése is a rally autóra emlékeztet, a fekete tetőívekkel együtt. A tető közepe vörös színű szénszál, csakúgy, mint a rally autó esetében volt. A motorháztetőn, ajtókon és hátsó lökhárítón pedig fekete-fehér festés díszeleg emlékeztetve az Alpesi lankákra. 

Az ünnepi modell belseje is több részben emlékeztet a rally autóra: Sabelt kagylóülések lettek elhelyezve World Champion 73 felirattal, továbbá hatpontos biztonsági övek biztosítják az utasok biztonságát. Emellett sportpedálokkal lehet hajtani a járművet, a fekete-fehér festés pedig az ajtók belső részén is folytatódik. Az autó 320 mm-es féktárcsákkal, és sportkipufogóval van ellátva.  

Az egyetlen rossz hír talán a vásárlóknak, hogy az autó ereje megegyezik a többi Alpine A110 modellel. 

Az ünnepi modellből csupán 200 darab fog készülni, az ára pedig 89 000 euro lesz. Az autó ma, március 17 reggel 8 órától kapható.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss